Başkanlar Sarıyer Edebiyat Festivali’nde buluşuyor

Her yıl düzenlenen Sarıyer Edebiyat Festivali’nin 8. yarın başlıyor. 25 ile 29 Eylül tarihleri arasında edebiyat ve sanatseverleri ağırlayacak olan festival Sarıyer’deki Haydar Aliyev Park alanında halka açık olarak gerçekleştirilecek. Yarın açılışı olacak festivalin onur konuğu ise Hıfzı Topuz. Selda Bağcan’ın konser vereceği festivalde büyükşehir belediyelerinin başkanları da bir araya gelecek. 8. Sarıyer Edebiyat Festivali kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir panelde buluşacak.

Kitapseverler 25-29 Eylül tarihlerinde Haydar Aliyev Parkı’nda 8. Sarıyer Edebiyat Festivali’nde buluşacak

25-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin onur konuğu Hıfzı Topuz olacak. 2019 Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü ise Ahmet Ümit’e verilecek. Şiir Hatları ve Şiir Teknesi Boğaz’a en güzel dizeleri taşıyacak. Selda Bağcan ve Grup Gündoğarken de etkinlik kapsamında konser verecek.

Küçük İskender’in anısına etkinlikler düzenlenecek

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, festival ile ilgili kaleme aldığı yazıda küçük İskender’i unutmadı: “Geride bıraktığımız yıllarda etkinliğimize katılarak birbirinden güzel dizelerini bizim için okuyan, kitaplarını imzalayan, temmuz ayında kaybettiğimiz küçük İskender’i rahmetle anıyorum.”Edebiyat günleri kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir panelde buluşacak. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in moderatörlüğü üstleneceği panelin başlığı “Yerel Yönetimler ve Edebiyat” olarak belirlendi.

 

 

About Post Author