Iğdır’a Derece Kazandıran Eğitimcilerden Ziyaret

Iğdır’a Derece Kazandıran Eğitimcilerden Ziyaret

Iğdır’a TÜBİTAK ortaokul ve lise düzeyinde Türkiye derecesi kazandıran öğretmenler Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti.

Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ‘Merdiven Çıkan Tekerlekli Sandalye’ isimli proje yazılım alanında ve  ‘Karayollarında Sol Şerit İhlaline Karşı Uyaran Sistem Geliştirilmesi’ projesi ile fizik alanında Türkiye 3.lüğünü kazandıran ortaokul öğretmeni Fatih Toprak Rektör Alma’ya bilgi verdi. Aynı yarışmada ‘Küpsayar’ adlı proje ile Matematik alanında Türkiye 4.lüğünü kazandıran Hasan Kıraç ve ‘Sıfır Atık’ projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Çevre Beratı’ ödülüyle desteklenen Bilim ve Sanat Merkezi okulu öğretmenleri de projeleri hakkında Rektör Alma’yı bilgilendirdi.

“İlimizin bu gibi projelerde etkin rol alması gerekir”

Rektör Alma, ilimizin bu tür projelerde daha etkin ve aktif rol alması anlamında üniversitenin desteklerinin devam edeceğini söyleyerek öğretmenleri tek tek tebrik etti. Ziyarette, projelerin ileri aşamalarda daha profesyonel anlamda desteklenmesi için üniversite ile ortak çalışma konusunda fikir birliğine varıldı.

Öğretmenler, Rektör Alma’nın kendilerine göstermiş olduğu ilgiden ötürü çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

 

About Post Author