Ardahan’da Başkan Demir, rant hortumunu açıkladı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, rant hortumunu açıkladı: 5-6 kişiye her ay 200 bin TL aktarılmış

10 yıl, başında bulunduğu Ardahan Belediyesini enkaza çeviren, ‘30-35 Milyon TL borç var’ deyip Yeni Belediye Başkanı Faruk Demir’e yaklaşık 65 Milyon TL borç bırakıp, koltuğu teslim ettikten sonra belediyeyi arkasına bile bakmadan terk eden Faruk Köksoy’un hurda araç parkı görüntülendi. Yeni Mahallede bulunan İtfaiye Amirliğinin de yer aldığı araç parkında en genç araç 1993 model olduğu görülürken, belediyeye ait hurda araçları gören Başkan Faruk Demir, “İşte AKP Ardahan’da seçimi bu yüzden kaybetti, belediyeye ait vidanjör bile 1973 yılından kalma. Bu hurda araçlarla iş görülmeye çalışılmış, ama araçların çoğu çalışmıyor” diye konuştu. Belediyeye ait araç parkında 2000 bin model araç bulunmazken, araç enkazına dönen araç parkında itfaiye aracından, arazöze, greyderden, kendi kaderine terk edilen otobüse, tanker ve buna benzer yaklaşık 16-17 adet hurdalık araçla hizmet verilmiş gibi gösterilmiş.

Araç kiralamış, devletin parası çar çur edilmiş!

Belediyeye ait en acı durum ise, 30 araçtan 26’sının şahıslardan kiralanan araçlar olması. Ardahan Belediyesinin eski Başkanı Faruk Köksoy, araç kiraladığı şahıslara aylık 200 bin TL ödeme yaptığı, belediyeye ait cenaze arabasının bile kiralık olduğu, Faruk Köksoy’un 5-6 kişi olduğu öğrenilen şahıslara kiralık araç adı altında her ay para aktardığı ortaya çıktı.

Araç parkında incelemelerde bulunan Yeni Başkan Faruk Demir, acı tabloyu aktarırken, “ Bu nasıl yönetin anlayışıdır, 1 aydır işin içinden çıkamıyoruz. Belediyede kimsenin bir şeyden haberi yok. Eski Başkan bizlere 30-35 milyon TL borç var dedi, şuana kadar hesapladığımız borç 60 milyonu geçti. Birçok bankaya borç var, kimsenin haberi yok, 1 aydır borcu hesaplamaya çalışıyoruz, tam bitiriyoruz derken başka bir bankadan kredi alındığını görüyoruz. Borç katlanarak büyüyor, tahminiz 80 milyonu bulacak. Ardahanlılara sözüm var, gelir-gider borç bilanço afişini Belediye binasına asacağım” dedi.

Hurdalık araçlar çalışanları fıtık etti

Başkan Faruk Demir konuyla ilgili şunları aktardı: “ Şu an Ardahan Belediyemize ait araç parkını siz değerli basın mensuplarına göstermek istiyorum. Belediyeye ait araç parkında araçların çoğu 1973-74 yılına ait, daha henüz 2000 model iş makinesine, ulaşım aracına rastlamadım. Bu hurdalarla iş görülmeye çalışılmış. Çalışan personel fıtık olmuş. Bunun yanında Ardahan Belediyemize ait araç sayısı sadece 4-5 tane. Diğer araçların hepsi ne yazık ki kiralık. Burası 81 ilden bir tanesi, en kısa zamanda CHP Genel Merkezimizin desteğiyle, CHP’li Belediyelerimizin desteğiyle Belediyemize gerekli yeni araçlar kazandıracağız. Bu araç parkına baktığımız zaman hükümetin burada bir suçu yok, yerel yöneticiler belediyeyi iyi yönetememiş.

Cenaze arabası bile kiralık!

26 yıllık bir il, 17 yıllık AKP iktidarında 10 yıldır iktidarın elinde bulunan bir belediyenin cenaze aracının kiralık olduğunu duyunca yerin dibine girdim. Bir tane greyder aracımız var kiralık. 7 tane çöp arabasının 6’sı kiralık. Biz bunu kabul edemeyiz, bunu değiştireceğiz. Bir belediyeye ait ambulans olmaz mı, maalesef yok. Şişli Belediye Başkanımız Muammer Keskin Halilefendi Mahallemizden, kendilerinden destek isteyeceğim, Esenyurt Belediye Başkanımız Kemal Bozkurt Göleli, Bakırköy Belediye Başkanımız Bülent Kerimoğlu Damallıdır; kendilerinden destek isteyeceğim. Bu konuyu dosya haline getirip Milletvekilimiz Sayın Orhan Atalay’a sunacağım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da konuyu aktaracağım. AKP Ardahan’da seçimi neden kaybetmiş, buradaki yerel yöneticiler ne marifetler yapmış hepsini sorgulasınlar” ifadelerine yer verdi.

 

Haber: Sezgin Uygar 

 

About Post Author