YOKLUKTA LÜKSE ÖZENEN BİR TOPLUM OLDUK!

Çeyrek Ekmek Kokoreç Trendyol’dan Sipariş Veren Vatandaşlar.

Kıymetli okuyucularımız, 2025 Yılına girerken geride bıraktığımız çoğu acı ve kısmen az tatlı bir yılı geride bıraktık.

Akla ve hayale gelmeyen durumları da yaşamış olduk, dileğim o’dur ki tekrarı yaşanmasın, geçtiğimiz günlere bir bayan kokoreç’çi büfesi önünden geçerken sipariş verdiğine tanık oldum ve şaşkına döndüm. İçeri girmeden Ücretini sordu, çeyrek porsiyon sipariş ile adres verdi Trendyol ile yollayın dedi.  Şimdi bir düşünelim biz nerelere geldik.

Sosyal Devlet anlayışımız ne kadar geriledi, bunun temeline bakıldığında dışa bağımlı bir ülke haline gelmemize zemin verenlerin ne kulakları ne de gözleri yokmuş gibi bir ortama mahkûm edilmiş bir toplum olduk.

1950’li yıllarda devleti yönetenler kendi isimlerini metropollerdeki cadde ve bulvarlara vererek Anadolu insanını buralara özendirerek göçe teşvik ettiler, köyden göç edenler elde avuçtakileri bitirince gecekondular ve merdiven altlarında yaşama mahkûm hale geldiler, yetmedi Avrupa ülkelerinin kapılarına umut bağlamaya mecbur hale geldi.

Atatürk’le Kalkınma Devrimi; Cumhuriyet’in kuruluşunda yurdun her tarafına yatırımlar yapılmaya başlandı, tren, uçak, şeker, kumaş, demir çelik, petrol ve Petro kimya, tarım makinaları, ilaç sanayileri, yaşamın tüm gerekleri hazır hale getirilmişti. 1936. Yılında Hayvancılık üretim ve ıslah projeleri için devlet üretme çiftlikleri kuruldu ve vatandaşların damızlık hayvancılığının ana Membası olarak faaliyete geçirildi.

Iğdır Aralık Devlet üretme, Ardahan Göle Devlet Üretme (İnekhane) Muş Alpaslan Devlet üretme çiftliği, Şanlıurfa Ceylanpınar, Bursa Karcabey devlet üretme çiftliklerimiz olmuştu ve dış ülkelere hiçbir ihtiyacımız yoktu. Etrafımızdaki birçok ülke petrol ganimeti içinde, bizim neden bölgemiz bu madenden kısır bırakılıyor. Vagon fabrikaları, yüzlerce uçak üretip satan Kayseri Uçak fabrikası neden kapatıldı ve bunun yerine ne kuruldu. 26. Temmuz 1968’de İlaç sanayi ve Çin ve Kore ülkelerine ilk kolera aşısı bağışlamış hayat kurtaran yardım olmuştu. Şimdi biz bu ülkelere muhtaç hale geldik.

Madenlerimiz neden aslına tabi işlenmiyor ve başkalarına peşkeş çekiliyor.

Anadolu’da yaşayan vatandaşlara devlet sübvansiyonu neden yeterince sağlanmıyor, küçük ve orta ölçekli sanayicilerin kendi bölgelerinde hayatlarını sürdürebilmeleri için devlet üzerine düşeni yapmalı ve çok geç kalmakla beraber.

Acil Yeniden Devlet Planlama Kurulmalı ve Ehil Uzmanlarla Ülke Kalkınması Hamlesi Başlatılmalı.

Plansız Hesap Bağdat’tan Suriye’den ve Libya’dan Daha İyi Olma Garantisi Olamaz.

Mutlu ve Huzurlu Yeni Bir Yıl Dileklerimle.

About Post Author