Marmaris Kat Hizmetleri Eğitim Derneği (MAHED) ve Semerci Şirketler Grubu RS Vize Global Danışmanlık firması işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısında, turizmde yaşanan personel sıkıntısı ve çözümü konuşuldu.

MAHED Başkanı Ayla Yarıcı ev sahipliğinde Martı Resort Hotel’de dün ( 25 Ocak 2026) gerçekleşen toplantıya; Otel İnsan Kaynakları müdürleri ve Otel Kat Hizmetleri Müdürlerinden yaklaşık 30 kişi katılarak, sorunları dile getirdiler.
Yurt Dışından Personel Temini hizmeti veren Semerci Şirketler Grubu RS Vize Global Yetkilileri Remzi Semerci ve İlknur Çetin verdikleri bilgide, “Yabancı personelin maliyeti, verilen bütçeye göre daha ucuza geliyor. Türkmenistan, Endonezya, Nepal ve Afrika’dan çalışma iznini alarak, yıllık yabancı personel temini yapabiliyoruz. Neden Avrupalı değil? Çünkü Avrupalı personel daha yüksek ücret istiyor bu kez de maliyet artıyor.” dediler.
Ata SEVGİ AjansCANKA

