Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (SAĞLIK-DER) İSTANBUL İl Başkanı Metin Gürsan İBB Başkan Danışmanlığı Görevine başlayan Prof.Dr. Ahmet Özer’i makamında ziyaret ederek kendisine hayırlı olsun dedi ve 2022 yılı sağlık raporu sundu.
İstanbul Sağlık Der Başkanı Dr. Metin Gürsan İBB Başkan Danışmanı Prof. Özer’e verdiği bilgi de Sağlık çalışanları tarafından 31 yıl önce kurulmuş olan derneğin ülkemizde sağlık alanında önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olduğunu; 50’den fazla şube ve temsilciliği ile ülke genelinde 12.000 üyesi bulunan bir yapı haline gelen bu yapının Türkiye’nin şu an ki yürütülen sağlık sistemine sunduğu önemli projeleri olduğunu söyledi. Örneğin ‘’tütün mamullerinin önlenmesiyle ilgili kanun teklifi’’ni Sağlık-Der ilgilileri sunmuş, bugün 110 ülkede STK’lar ile Dünya İslam Sağlık Birliği (WİHU) yu kuran derneğin de kurucusunun yine aynı dernek olduğunu söyledi.
YAŞLI BAKIMINA AİT VOC TEST PROJESİ BAŞKAN DANIŞMANINA SUNULDU
Diğer yandan ülkemizde ortalama yaşlı popülasyonunun giderek artmakta olması; buna paralel olarak yaşlı bakımı hizmetlerine olan talebin de gün geçtikçe artması; aynı şekilde nüfus artışı ve artan bilinçlenmeyle engelli bakımı hizmetlerinde de benzer bir talep artışının gözlemlenmesi, bu işleri yapan kişilere talebin artışı, kalifiye olmayan ve işin gerektirdiği kimi zaman hayati derecede önemli bilgi, beceri, tutum ve davranışlara haiz olmayan kişilerin ‘’yaşlı bakım elemanı’’ olarak sektöre girmesine sebep olmuş; neredeyse her gün medyada birçok mağduriyet ve istismar haberlerinin duyulması SAĞLIK-DER’i harekete geçirmiş ve bünyesinde sınav ve belgelendirme merkezi kurulması yönünde sektörün ihtiyacı olduğu kalifiye ve belgeli işgücünün oluşturulması konusunda önemli bir rol oynayacak ve böylelikle toplum sağlığına önemli bir katkı sağlanacak ve yaşanan istismarlara bir nebze de olsa çözüm getirecek olan projeyi hayata geçirmiştir.
Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (SAĞLIK-DER) İstanbul Başkanı derneğin AB projelerinden VOC-Test Merkezleri III Hibe Programı kapsamında bir hibe projesi yürütmeye hak kazanmış olduklarını İBB Başkan Danışmanı Prof.Dr. Özer’e açıkladı. Bu hibe programının temel amacının ise MYK sistemi bünyesinde sınav ve mesleki belgelendirme yapan özel kuruluşların sayısını ve kapasitesini arttırmak olduğu ifade edildi.
Söz konusu hibe programının Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (ÇSGB) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) iş birliğinde yürütülmekte olduğu, programın finansmanının ise AB ve Türkiye Cumhuriyeti’nin fonlarıyla yapıldığını anlatan Sağlık Der İstanbul Başkanı Dr. Metin Gürsan Hacettepe Üniversitesine yaptırılan yazılım ile sınav sisteminin yurt içinde ve yurt dışında yapılacağını bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de işbirliğinin yapılmasını önerdiklerini; ayrıca derneğin ismindeki Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma özelliğinden yine Büyük Şehir Belediyesi ile birlikte çalışabileceklerini söyledi.
İBB Başkan Danışmanı Prof.Dr. Ahmet Özer bu görüşme sonucunda Sağlık Der’in İBB listesinde bulunan ve birlikte çalışılan STK’lar listesine alınması için gerekli girişimi başlatılmasını istedi.( Haber: Kent Hayat -İstanbul )