CHP’Lİ KARADENİZ “DENİZCİLİK BAKANLIĞI ŞART” DEDİ

CHP’Lİ KARADENİZ “DENİZCİLİK BAKANLIĞI ŞART” DEDİ

Gemlik ve Mudanya’da balıkçılarla buluşan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Sadece genel müdürlük bazında balıkçılık sektörü yürümüyor. Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kurulmalıdır” dedi.

1.Temmuz Kabotaj Bayramı’nda balıkçıların sorunlarını dinleyerek çözüm yolları aramak amacıyla 30 metrelik bir balıkçı motoruyla yola çıkan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in sahilleri takip ederek yaptığı yolculuğun 41’nci günündeki durağı Gemlik, Mudanya ve Karacabey Kurşunlu oldu. Marmara’nın ardından Ege ve Akdeniz’de de sahili takip ederek yaklaşık 8.000 km’lik deniz yolculuğunu Hatay Samandağ’da tamamlayacak olan Barış Karadeniz, sorunları rapor haline getirerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak.


BAŞKANLAR VE MİLLETVEKİLLERİ EŞLİK ETTİ
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’i Gemlik’te Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan karşıladı. Karadeniz’e CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan da eşlik etti. Barış Karadeniz’in balıkçı motoru ile hareket ederek denizden geçtiği Mudanya bölümüne Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da eşlik etti. Karadeniz’in inceleme gezisinin Bursa’daki son durağı ise Karacabey Kurşunlu oldu.


“BALIKÇILIĞIN SEKTÖR TANIMI YOK”
1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda Hopa’dan yola çıktıklarını kaydeden CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 41’nci günde Bursa’ya ulaştıklarını söyledi. Türk Bayrakları ve Atatürk posteri ile süslenmiş “CHP Gemisi” ile gittikleri her yerde balıkçılarla görüştüklerini ve sorunları konuştuklarını belirten Karadeniz şöyle konuştu:
“Balıkçılık kavramının bir sektör tanımı yok. Zirai çiftçi diye geçiyor. Sorun buradan başlamış. Denizlerimizi kurtarmak istiyorsak sürdürülebilir bir balıkçılık anlayışıyla önlemler almamız gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin gerçekleri belli. Balıkçılarımız sahipsiz kalmış. Denizlerimiz çok kirli. Müsilaj yıllardır var olan ama denizlerimizin aşırı kirlenmesiyle gün yüzüne çıkan bir durum. Bu bölgede balıkçılarımız tuttukları balıkları satamaz hale geldiler. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. Hiç önemli değil. Amacımız siyaset yapmak değil. Amacımız gerçekten balıkçıların sorunlarını tespit etmek, rapora dönüştürmek, sektöre bir tanımlama getirmek. Denizler herkesin denizleridir.

Türkiye’de yaşayan 83 milyonun bu denizlerde hakkı var. Denizleri korumazsak, sürdürülebilir bir balıkçılık anlayışı geliştirmezsek doğmamış çocukların bile haklarını şimdiden yemiş, geleceğin mirasını tüketmiş oluruz. Plansız bir yapılanma var. Sadece bir genel müdürlük bazında balıkçılık sektörü yürümüyor. Mutlaka Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı kurulmalıdır.”
Sohbet havasında geçen toplantıda balıkçılar sorunlarını anlattı. Milletvekilleri de sorunları dikkatle dinleyerek not aldı. Toplantılarda çözüm önerileri de tartışıldı- AHA.

About Post Author