Başkan Alihanoğlu: AB Projeleriyle Büyük Başarılar Elde Ettik

Başkan Alihanoğlu: AB Projeleriyle Büyük Başarılar Elde Ettik

Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanı İskender Alihanoğlu, Avrupa Birliği’nin mali yardımları çerçevesinde başarılı projelere imza attıklarını söyledi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında yürütülen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında önemli bir proje hayata geçirildi. Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, “Ardahan Balının E-pazarlamasıyla Kalkındırma” projesini başlattı.

Proje, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı işbirliğiyle yürütülmektedir. Toplam bütçesi 235.955,21 Avro olan projeye, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği 23.595,52 Avro eş finansman katkısı sağladı.

Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen konferans, Birlik Başkanı İskender Alihanoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Alihanoğlu, birlik çalışmaları hakkında detaylı bilgi vererek, birliğin Avrupa Birliği projelerindeki başarılarını vurguladı.

Alihanoğlu, konuşmasında Türkiye’nin 1943 yılından bu yana Avrupa Birliği mali yardımlarını nasıl kullandığını ve bu sürecin 1963 Ankara Anlaşması ile başladığını belirtti. 1987 yılında tam üyelik başvurusu yapıldığını ve 2002 yılından bu yana aday ülke olarak hibeler alındığını vurguladı.

Başarılı Projeler

Alihanoğlu, “Alt yapı, hizmet ve eğitim alanlarında birçok kurum ve kuruluşumuz proje yaparak hibe almaya hak kazanmaktadır. 2004 yılında ilk olarak İŞKUR tarafından istihdam destekli projeler başlatılmış ve birliğimiz, bu projelerden yararlanarak 10’un üzerinde proje yürütmüştür” dedi.

Ardahan’da özellikle hizmet sektörüne yönelik kurslar verilerek işletmelere yardımcı olunduğunu belirten Alihanoğlu, Avrupa Birliği’nin mali yardımları çerçevesinde başarılı projelere imza attıklarını söyledi.

2008-2009 yıllarında Avrupa Birliği desteğiyle “Oto Motor Elektrik” kursu, 2010-2011 yıllarında “Ekolojik Oyuncak” projesi, 2012-2013 yıllarında “Doğalgaz Tesisatçılığı” ve “Ayakkabı Üreticiliği” projeleri başarıyla tamamlandı. 2013 yılında SODES desteğiyle “Kuaförlük” ve “Servis Elemanlığı” kursları, 2019 yılında ise İŞKUR İstihdam desteğiyle “Bayan Kuaförlüğü”, “Aşçı Yardımcılığı”, “Oto Mekanikerliği” ve “Bayan Terziliği” kursları başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Geleceğin Meslekleri

Konferansın diğer önemli konuşmacısı Dr. Murat Çağatay, “Dünyada Geleceğin Meslekleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Çağatay, iş dünyasında büyük değişikliklerin yaşanacağını ve bu değişikliklerin teknoloji odaklı olacağını belirtti. Özellikle dijital pazarlama gibi alanların ön plana çıkacağını ifade etti.

Çağatay, gelecekte öne çıkacak yetkinlikler ve beceriler hakkında bilgi vererek, birçok mesleğin dijitalleşeceğini ve bu dönüşümün eğitimden sağlığa, sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alanda kendini göstereceğini vurguladı. Ayrıca, gençlerin bu yeni mesleklere adapte olabilmeleri için gerekli eğitimlerin ve becerilerin önemine değindi.

Konferans, katılımcıların sorularının cevaplandığı interaktif bir oturumla sona erdi.

Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin bu yeni projesi, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacak ve Ardahan balının ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını artıracak.

Baran Yılmaz / Anadolu Haber

 

About Post Author