ASKON Çalıştayı…

 ASKON Çalıştayı…

 Prof.Dr. Ali Akdemir,  Arel Üniversitesi

Örgütlerin Yönetimi kitabı için geleneksel hale getirdiğimiz çalıştaylara bu kez de 27-29 Mart 2020 kongresi için devam ediyoruz.

En son çalıştayımızı ASKON ev sahipliğinde Zeytinburnu’nda gerçekleştirdik.

Sevgili dostumuz ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın içtenlikli davetine icabet ederek 16 Şubat’ta ASKON Genel Merkezi konferans salonunda toplandık.

Tekstil sektöründe pazarlama alanındaki yöneticilik-uzmanlık deneyimini başarıyla tamamladıktan sonra başarılı bir girişimci, başarılı bir ihracatçı olan sevgili kardeşimiz Orhan Aydın ile Sivaslı olarak, hocası olarak elbette gurur diyoruz. Başarısının artarak devamını diliyoruz.

Şimdi de iş dünyası STK’sının yöneticisi olarak başarıdan başarıya koşuyor, bunları başarmasını gururla izliyoruz.

Çalıştayımızın ilk sunumunu ASKON Genel Başkanı Sayın Orhan Aydın gerçekleştirdi. ASKON’nun yurtiçi-yurtdışı etkinliklerinden söz etti. Gece yarısı Fransa’dan gelip etkinliğimize katıldığını ifade etti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği olarak iş dünyası ile üniversitelerin işbirliğine değer verdiklerini ifade etti. Gerçekten de 2019 Kasım’ında Antalya’da gerçekleştirilen 11.Vizyon Çalıştayında bu ifadesinin doğruluğunu en yakından gözlemledik. Prof.Dr. Sefer Şener ile birlikte katılımcı süreçlerle ASKON’un Kurumsal Kimliğinin unsurların belirledik. Geniş bir ekiple çalıştık. Sözlerinin doğruluğunu doğrudan gözlemleyen birisiyim.

ASKON YK’da kadın girişimci olmamasının eksiklik olduğunu ifade edince de kadın katılımcılarımızın alkışını aldı.

Sonrasında her akademisyenin hemfikir olduğu ihracatla ilgili saptamalarda bulundu. İhracatımızın yapısal sorunlarından söz etti. Yüksek teknolojili ürün ihracatına geçmemiz gerektiğini vurguladı. ASKON önümüzdeki yakın ve orta vadeli süreçte dokusunu yüksek ihracat yapan STK olarak yeniden yapılandıracak diyerek de akademisyenlerle benzer yargıya sahip olduğunu ifade etmiş oldu. Yüksek teknolojili ürün ihracatımızın toplam imalat sanayi ihracatının sadece yüzde 3-4 ‘ü arasında olduğunu vurgulayarak bu oranın yüzde 10’lara,yüzde 20’lere çıkarılması gerektiğine işaret etti. Ne diyelim; Anadolu Aslanları, Anadolu’nun Ihracat Aslanları olarak da anılırlar.

Gerçekten de orta gelir tuzağından çıkmak, Çin ve G.Kore benzeri atılımlar için ihracatta yüksek teknoloji önemli bir meseledir. Düşük ve orta yüksek teknolojili ürünler ihracatımızın belirleyici unsurudur, bunu yüksek teknolojiye kaydırmalıyız, ivedi olarak…

Sonrasında Arel Üniversitesi İİBF Dekanı Prof.Dr. Ayşe Yiğit Şakar, özelde işletme bölümünde, genelde de fakültenin tüm bölümlerinde ders programlarını sektör yönelimli olarak yenilemek istediklerini belirterek, Genel Başkan Orhan Aydın’a işbirliği önerdi, Sayın Aydın memnuniyetle katkı vereceklerini ifade etti. ASKON-yoğun iş dünyası delegasyonuyla bir kez daha buluşma kararı alındı…

Velhasıl ”Çalıştay’dan Çalıştay “üretmiş olduk. Akademisyenlerin en çabuk adapte oldukları konu da bu olsa gerek…

Sayın Genel Başkan güzel, başarılı ve etkileşimli bir sunumdan sonra konferans salonundan ayrıldı…

Bizler önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz Örgütlerin Yönetimi Kongresi konusunda konuşmayı-tartışmayı sürdürdük. Akademik Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Muhittin Karabulut Hocamız bildiriler ve bildirileri değerlendirme süreci hakkında bizleri bilgilendirdi. Sırasıyla tüm hocalarımız söz aldı, böylelikle kongremizi hazır hale getirdik.

Umarım başarılı bir kongre süreci yaşarız….

About Post Author