BAŞKAN FARUK DEMİR, AHİLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI’NA KATILDI

BAŞKAN FARUK DEMİR, AHİLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI’NA KATILDI

Belediye Başkanımız Faruk Demir, Ardahan Ticaret İl Müdürlüğü ile Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği paydaşlığında düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı.

Ardahan’da 37. Ahilik Haftası Kutlama Programı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.

Ardahan Valiliği bahçesinde düzenlenen programa; Belediye Başkanımız Faruk Demir’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Yakup Papaker, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı İskender Alihanoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ömürcan Sural ve ahiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AESOB Başkanı İskender Alihanoğlu tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri daha sonra Belediye Başkanımız Faruk Demir’i makamında ziyaret etti. Komite üyeleriyle bir süre sohbet eden Başkanımız Demir, ziyaretleri için teşekkür etti.

“ALIŞVERİŞİNİ YERELDEN YAP ŞEHRİN KAZANSIN”

Esnafların Ahilik Haftasını kutlayan Başkanımız Demir, “Ahilik, sadece ticareti şekillendiren ve ticari ilkeleri içeren bir teşkilat olmaktan öte ahlakı, ticari ahlakı da düzenleyen bir teşkilattır. Bundan dolayı topluma da mal olmuştur. Ahiliğin anlaşılmasını, anılmasını diliyor, ahilik kültürünün gelecek nesillere de aktarılmasını temenni ediyorum. Esnaf ve Sanatkârlarımızın Ahilik Haftası Kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Ziyaret sonunda komite üyeleri Başkanımız Demir’e çiçek ve plaket takdim ettiler.

 

About Post Author