ESFENDER KORKMAZ’AN ÇILDIR’A ÖĞRETMENEVİ

ESFENDER KORKMAZ’AN ÇILDIR’A ÖĞRETMENEVİ

Çıldırlı iş İnsanı ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz Tarafından Yaptırılan Çıldır Öğretmen Evinin Temeli Düzenlenen Resmi Törenle Atıldı.

Çıldırlı iş insanı ve eski milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz tarafından yapımı başlatılan ‘Öğretmen Evi’nin temel atma törenine, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Çıldır Kaymakamı Muhammed Enes İpek, İlçe Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Yıldız, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Hayrettin Çiçek, ” ilçemiz Çıldır’ımızda hizmet veren kıymetli öğretmenlerimizin konaklayabileceği ‘Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu’ inşaatının temel atma töreni vesilesiyle bir araya geldik. Bu önemli hizmeti yaptıran ve eğitim başta olmak üzere, birçok projeye katkı sunan kıymetli hemşehrimiz iş insanı Prof. Dr. Esfender Korkmaz’a hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Allah böyle yardımsever iş insanlarımızın sayısını artırsın. Yapılacak olan bu binanın ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Duayen Ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz Bedenen İstanbul’da ve Yüreği İle Memleketinde Yaşayandır.

Esfender Korkmaz, 1992 Yılında Kars- Ardahan – Iğdır Eğitim ve Kalkınma Vakfını Kurucu ve Onursal Başkanı Olarak Başta kendisi örek olarak memleketine hizmet öncülüğü yaparak, Çıldır Merkezine 40 Kişilik bir öğretmenevi yaptırdı, ardından Türkiye Yardım Sevenler Derneği İstanbul Şubesi ile Çıldır’da Öğrenci ve 100 Tanesi yatılı olmakla üzere 500 Kapasiteli Anafartalar Ortaokulunu yaptırarak hizmete açtılar, ardından Vasfiye Kazım Eriş, Yıldız Laçiner’in Başkanı Olduğu Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve K.A.I Vakfı İşbirliğiyle Ardahan Üniversitesine 200 Kişilik Kız Öğrenci Yurdunu yaptırarak hizmete sunuldu, daha sonra Kurtkale’de 60 Kişilik kız öğrenci yurdu hizmete açtı. Kafkas Üniversitesine 200. Kişilik Kız öğrenci Yurdu, Arpaçay’da 100.Kişilik Kız Öğrenci Yurdu, Selim Merkezinde 100. Kişilik Kız Öğrenci Yurdunu Yaptırarak Bölge Eğitimine Katkı Sunuştur.

Esfender Korkmaz Kimdir?

1940 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Esfender Korkmaz o dönemde Kars’a bağlı, günümüzde ise Ardahan’a bağlı olan Çıldır doğumludur.

Kars Lisesi ardından, İktisat Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamıştır. Eğitim döneminde İktisat Fakültesi Talebe Derneği Başkanlığı, İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü Başkanlığı ve Milli Türk Talebe Birliği İstanbul Yürütme Kurulu Başkanlığı gibi görevleri üstlenmiştir.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Doktorasını vermiş, Fransa’da eğitim ekonomisi konusunda araştırmalarda bulunmuş, İ.Ü. Maliye Enstitüsünde uzmanlık yapmış, Maliye ve Maliye Teorisi Kürsüsünde Dr. Asistanlık yapmıştır.

Esfender Korkmaz 1980 senesinde Doçent, 1988 senesinde ise Profesör olmuştur.

  1. Dönem Aralıksız İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanlığı Yapmıştır.

2005 ve 2010 yılları arasında CHP Meclis Üyeliği, 2003 ve 2008 CHP Genel Merkez İstanbul Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Forumu Başkanlığını, 23. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

 

About Post Author