Dalaman’da Şubat Ayı Konseyi

Dalaman’da Şubat Ayı Konseyi

 

Dalaman için Dalaman’da yaşayan her birey taşın altına elini koymalı

Şubat ayı kent konseyi toplantısına katılan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş Önemli konulara dikkat çekti.

Dalaman kent konseyi üyelerini dikkatle dinleyen Karakuş ilk olarak ölüm virajında oluşan kazalar önlemeye yönelik olarak karayolları genel Müdürlüğüne sıkıntının giderilmesi için tekrar yazı yollanacağını uygun teknik çalışmalar ile ne gibi önlemler alınması gerekiyorsa ivedilikle çözüme gidilmesi hakkında Belediye olarak üstümüze üşen tüm görevleri de gerçekleştirmeye hazırız dedi.

Etkinliklere katılım çok daha arttırılmalı

Dalaman’da yapılacak etkinlikler kapsamındaki görüşler üzerine Karakuş; konuya açıklık getirdi yapacağımız etkinlikler iyi seçilmeli ve katılım önemli yaptığımız etkinliklerin asıl anlamı katılımcıların iştirakleri ile başarıya ulaşır her kesimi kapsayan ve katılımı çoğaltan etkinliklerde bulunmalıyız dedi.

Kent Konseyi Esnafın durumuna vurgu yaptı.

Kent konseyi üyeleri Dalaman’da esnafların daha iyi iş yapması ve Dalaman’a ziyaretçi nasıl çekeriz konusu üzerinde görüş bildirdiler. Havalimanının Dalaman esnafına fayda sağlamadığı bunun için Dalaman’a girip alışveriş yapmasının sağlanması için neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Alışveriş için Ortaca ve Fethiye’nin tercih edilmesinde ki sebepler ve Dalaman perakende sektörünün gelişmesi üzerinde olan etkiler dile getirildi.

48 medya kurucusu Bilal Baykan önemli bir konuya vurgu yaptı.

Perakende sektörünün gelişmesinin en önemli sorunun ulaşım olduğunu bölgede RİNG (ilçe için düzenli minibüs seferleri) seferlerinin olmamasının, sanayi ve çarşı esnafının üzerindeki olumsuz etkiyi dile getirerek dalaman artık Karaçalı mahallesi değil çarşıya ve sanayiye inmek isteyen birçok vatandaş aracı olmadığı için bundan faydalanmıyor hafta sonu araç müsait olduğunda da hem gezmek hem de alışveriş için diğer ilçeler tercih ediliyor. Bundan dolayı Dalaman esnafının en büyük sorunu aslında ulaşımdır dedi.

Dalaman belediye başkanı Karakuş’tan Birlik çağrısı; 13 Şubat’ta Meclis üyeleri ile imza toplayıp istekte bulunalım!

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş RİNG seferlerinin seçim döneminde en önemli öncelikleri arasında olduğunu ama Belediyelerin taşıma konusunda yetkisi olmadığından dolayı Büyükşehir Ulaşım daire başkanlığına bilgi verdiklerini söyledi.

Karakuş; Tüm meclis üyelerimizi ortak imza toplayarak Ring seferlerinin Dalaman’da açılması için imza vermeye STK, Muhtar ve kent konseyi üyelerini bu seferlerin başlaması için imza kampanyası düzenlemeye davet ediyorum.

Büyükşehir Ulaşım daire başkanlığına çağrıda bulunuyorum. Bir ilçenin en önemli hizmetlerinden biri ulaşımdır. Her şeyi Kazanç odaklı düşünemeyiz dedi.

Kent Konseyinden RİNG Seferlerine Tam destek geldi…

Kent Konseyi tüm üyeleri RİNG seferleri konusunda görüş birliğine vararak imza kampanyasının acil olarak başlatılmasının doğru olacağı ve 13 Şubat’ta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün’ü bu konuda göreve davet edilmesi gerekildiği tüm meclis üyelerinin imzalarıyla konudaki hassasiyetlerini Dalaman halkı adına göstermelerini istediklerini belirttiler.

 

About Post Author