Başkan Tekçe: “Hoçvan ilçe olsun”

Başkan Tekçe: “Hoçvan ilçe olsun”

Geçtiğimiz aylarda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100 maddelik gündeme getirdiği anayasa teklifinde Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılmasını, ilçe sayısının ise 1000’e çıkarılmasını istemişti.

 

 

Geçtiğimiz aylarda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100 maddelik gündeme getirdiği anayasa teklifinde Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılmasını, ilçe sayısının ise 1000’e çıkarılmasını istemişti.

Bahçeli’nin anayasa teklifinin ardından hoçvan ilçe olsun adı altında imza kampanyası başlatılmıştı. Hoçvan’ın ilçe olması gerektiğini yeniden gündeme getiren Ardahan Dernekler Federasyon Genel Başkan Yardımcısı ve Sarıyer Ardahan-Kars Dernek Başkanı Ekrem Tekçe, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Tekçe, Ardahan milletvekilleri Kaan Koç ve Özgür Erdem İncesu’nun öncülüğünde Hoçvan’ın ilçe olabileceğini belirterek; 31 yıldan bu yana Ardahan’lı siyasetçiler ve kanaat önderleri Hoçvan’ın ilçe olması ile ilgili defalarca çabalamış ve önceki dönem milletvekillerimiz Ensar öğüt, Faruk Demir Hoçvan’ı ilçe yapabilmek için girişimlerde bulunmuştur. Hoçvan’ın ilçe statüsüne alınması için, Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, verdiği Kanun teklifiyle Hoçvan’ın ilçe statüsüne alınmasını savunmuştur. İlçe talebimizin yeniden gündeme gelmesi üzerine imza kampanyası düzenleyen,  Ardahan’ımızın güzide üç değerli ve emektar gazetecisi, Ardahan Haberi gazetesi imtiyaz sahibi Özkan Karakaya ile Serhat Birikim gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Küpeli’nin çabaları ile ‘Hoçvan İlçe olsun’ kampanyamız sık sık dillendirilmektedir” dedi.

Hoçvan’ın ilçe statüsünde olabilmesi için tüm Ardahanlıların aynı çatı altında toplanıp kamuoyu oluşturması gerektiğini söyleyen Başkan Tekçe, sözlerine şöyle devam etti: “Hoçvan nahiyesi 21 köyden oluşuyor, söz konusu 21 köyün genel coğrafik bölge adıdır Hoçvan. Hoçvan, savunmasız ve sahipsiz kalmıştır. Nüfus ve coğrafik olarak ilçe olmayı hak ettiği halde ilçe yapılmamıştır. Hoçvan Yayla Festivalinin 01.07.2005 tarihinde Doğu Haber Gazetesi – Kent ve Hayat Dergisi sahibi gazeteci Hüsnü Bediroğlu ve Ankara Hoçvan Derneği Hoç- Der Başkanı Ayhan Yılmaz ve yönetimi Hoçvan’ın kültürel değerlerinin tanıtımı ve sosyoekonomik açıdan kalkınmasına vesile amaçlı ilk temelini atmıştır.”

Arda-Fed Genel Başkan Yardımcısı önceki Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ekrem tekçe başta olmak üzere Hoçvan’ın Dernekler Federasyonu Başkanı Ayhan Öztürk ve yönetimi ile birlikte Hoçvan halkından yaklaşık 5200 imza toplandı. Toplanan bu imzanın kamuoyunda büyük rol aldığını söyleyen Başkan Tekçe: “ Bizler bir Hoçvan çocuğu olarak Hoçvan’ın ilçe olması için mücadelemiz devam edecek. Son olarak da 11.Hoçvan Yayla Şenliğinde Hoçvan’ın İlçe olması daha yüksek ses ile gündeme getirilmiş hatta Mustafa Küpeli’nin “Hoçvan İlçe Olsun” kampanyası çok isabetli bir somut girişim olmuştur” dedi.

Ardahan’ın başlıca sorunlarına da değinen Başkan Tekçe; “Ardahan’ın gelişmesi için Veterinerlik, Ziraat ve Arıcılık olmak üzere birçok Meslek Yüksekokulları ve Fakültelerin kurulması gerekmektedir. Hatta tarım ve hayvancılık ile ilgili meslek liselerinin kurulması Ardahan hayvancılığı için büyük katkı olacaktır” şeklinde konuştu.

ÖMER TURAN/ ARDAHANHABER

About Post Author