Biga TSO’da 28. dönem girişimcilik eğitimi

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin yirmi sekizincisi yapıldı.

Biga TSO Girişimci Geliştirme Merkezi (GİGEM)’nde 19-22 Kasım 2019 tarihlerinde devam eden ve dört gün boyunca toplam 32 saat süren eğitime 16 girişimci adayı katıldı.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak Biga’da girişimciliğin desteklenmesi ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla başlatılmış olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen girişimci adaylarına rehberlik etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Doğan, girişimcilik ekosistemi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada girişimci adaylarına altın tavsiyelerde bulundu: “Yerinizde durmayın… Sürekli hareketli olun ve çok çalışın… Kendinize güvenin, sosyal ilişkilere önem verin. Güçlü ve ayakları yere basan bir ülke olmak için üretmek ve istihdam yaratmak için girişimci ruhu geliştirecek politikalar uygulamak zorundayız. Siz genç girişimci adaylarına en büyük tavsiyem dünya gündemini takip etmenizdir. Sadece Türkiye ile sınırlı kalmayın, dünyayı takip edin. Dünyada neler olup bittiğini bilmeniz çok önemli. Teknoloji ile iç içe olun ve teknolojiyi çok iyi kullanın. Her gün daha çok globalleşen bir dünyada, küresel bir oyuncu olmak istiyorsanız, büyük düşünmelisiniz. Kendinizi aşmayı, görüş açınızı genişletmeyi başarabilmelisiniz. Seveceğiniz ve mutlu olabileceğiniz bir iş kurun. Öncelikle ne istediğinizi çok iyi bilmeli, yolunuzu ve hedeflerinizi iyi belirlemek zorundasınız. Çevrenizdeki fırsat ve tehditlerin farkında olun. Bu bilinçle kendi güçlü ve zayıf yönlerinizi bilerek yol haritanızı çizin. Hedefinizi gerçekleştirmek için çok çalışın. Günümüz iş ortamı acımasız ve rekabetçi. Bu nedenle özgüven ve daha önemlisi kendini sürekli geliştirmek de başarıya giden yolda olmazsa olmazlardan.”

Kurs eğitmeni Ebru Fidan’a ayrıca teşekkür eden Doğan, “Odamız tarafından özverili bir şekilde yürütülen bu eğitimi başarıyla tamamlayan arkadaşlarımıza, sertifikalarını aldıktan sonra da işyerlerini kurabilmeleri ve geliştirmeleri konusunda destek olacağımızı belirtiyor, yeni iş hayatlarında şahsım ve yönetim kurulum adına başarılar diliyorum” dedi.

About Post Author