Marmaris Belediyesi’nden dünyaya çevreci açılım

Marmaris Belediyesi’nin üretime ve ekolojiye dayalı kent kimliği geliştirme projesinin farkındalık yaratmaya yönelik ilk ve en önemli adımı olan uluslararası ekoloji festivali “ECOFEST MARMARİS”, kortej yürüyüşüne; Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Marmaris sakini çevreciler büyük ilgi gösterdi.

Marmaris Belediyesinden verilen bilgiye göre; yürüyüş Atatürk Anıtı önünden başladı festivalin yapılacağı Burunucu Macera Parkı’nda sona erdi. Atık veya organik malzemelerle yapılan anıtsal sanat eserlerinin sergilendiği Eco – Art sergisi, organik ve yenilenebilir enerji ürünlerinin sergilendiği atık paletlerden inşa edilmiş özel alanlar açılan festivalde TEMA, ÇEVKO, Tohum Derneği gibi STK’ların da bilgilendirme ve atölye stantları açtı. Festivalde yoga, sağlıklı yaşam etkinlikleri, çocuk atölyeleri de sabah saatlerinden itibaren yerini aldı.

HER YIL GENİŞLEYECEK

Festival açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Suriye sınırında devam etmekte olan Barış Pınarı Harekatında şehit olan askerlere ve hayatını kaybeden sivil vatandaşlara rahmet, yaralılara da şifalar dileyerek; “Burada kentimize her yönüyle çok yakışan bir festivali; sahip olduğumuz doğal zenginlikleri ve değerleri yansıtan; onlara sahip çıkmakla kalmayıp değer katmayı hedefleyen uluslararası bir ekoloji festivalini hep birlikte hayata geçirmek üzere Marmaris halkı ve yabancı konuklarımızla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu yıl Belediyemiz tarafından ilk kez düzenlenen EcoFest Marmaris çok zengin bir içeriğe sahip. Her yıl çapını daha da genişleterek, etkinliklerini kentimizin farklı bölgelerine, mahallelerine yaygınlaştırmayı planladığımız EcoFest Marmaris, aslında yalnızca bir festival değil. Arkasında yatan çok daha kapsamlı, üretime ve ekolojiye dayalı bir kent vizyonunun vitrini niteliği taşıyor” dedi.

SIRADA EKOLOJİK KÖY VAR
Başkan Oktay konuşmasında Ekolojik Köy üzerine dikkat çekerek; “Turizmi çeşitlendirmeye, doğal zenginliklerimizi ve değerlerimizi ortaya koyan yeni üretim

destinasyonları yaratmaya, bu yolla bölgemizdeki turizmin kalitesini artırmaya, süresini uzatmaya ve yerli halkımızın üretimlerine değer katmaya dayalı bir vizyonla yola çıkmış bulunuyoruz. Ayrıca başlı başına bir destinasyon haline gelmesini ve dünya çapında ilgi odağı olmasını planladığımız bir ekolojik köy projemizle ilgili çalışmaları da bu kapsamda sürdürmekteyiz. Orta ve uzun vadeli bu projelerimizi sizlerle sürekli görüş alışverişi halinde, hep birlikte anlam katarak geliştirmeye ve Marmaris’i öteden beri hak ettiği çok özel bir cazibe odağı, bir örnek kent haline getirmeye kararlıyız.” dedi.

Açılışta vatandaşların sorularını da yanıtlayan Oktay, gezdiği stantlardaki etkinliklere de katıldı. Vegetable Orchestra üyelerinin sebzeleri hazırlamasına yardımcı olan Oktay, Esnaf Sanatkarları Odası’nın atölyesinde de halı dokudu. Ata SEVGİ AjansCANKA

About Post Author