Cahit Ulgar nasıl başardı?

Arkadaşımız Gazeteci Memet Avşar Haber – Yorum haberinde Posof’u yazarken ”CAHİT ULGAR NASIL BAŞARDI?” Yazısını olduğu gibi sizlerle paylaşıyorum.
”Mucize kelimesini hep duyarız. Ancak mucize nasıl bir şey ben bu gün kendim tanık oldum. Bütün Türkiye’de inşaat sektörü adeta durmuş durumda iken, bir tane çivi bile çakılmayan bir dönemde, Ardahan’ın beş ilçesinden biri olan Posof bu sene adeta şantiye gibi.
Belediye Yolu açmış, peşinde yürüyen özel sektör tünelin ucundaki ışığı görmüş olmalı ki her yere temel atmış. Binalar bir bir yükseliyor.

200 KİŞİNİN ÇALIŞACAĞI FABRİKA BELEDİYEDEN

Gurbetteki Posofluların destekleriyle Belediye Başkanı Cahit Ulgar, kişisel becerisini burada göstermiş.
200 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikasının temelini atmış durumda. Ustalar harıl harıl çalışıyor. Önümüzdeki yaz faaliyete geçirmek için. Toplam 2 dönüm arazi üzerinde yükselecek olan bina Posof şehir merkezine girmeden yine belediye tarafından yaptırılan yeni yapılan sanayi dükkanlarının üst kısmında yer alıyor.
Bu proje hayata geçtiğinde tersine göçlerin başlayacağı kesin gibi görünüyor.

BETON SANTRALİ, KİLİT PARKE VE KUM OCAĞI

Belediyeye iller bankasında gelen para işçilerin aylıklarını karşılamıyor. Ancak Başkan Cahit Ulgar, Belediyeyi olması gerektiği gibi bir şirket mantığıyla yönetiyor. Gidip geziyor, araştırıyor, buluyor ve uyguluyor. Tesis kuruyor ve Üretiyor, ürettiğini satıyor ve belediye ye para kazandırıyor.
Posof çayı üzerinde kurmuş olduğu beton santrali, kilit parke ünitesi ve kum eleme tesisi başta Ardahan İl özel İdaresi olmak üzere diğer ilçelere de mal satıyor. Ayrıca inşaat sektöründe faaliyet gösteren özel sektörde bu tesiste alışveriş yapıyor.

Bütün bunları nasıl mı yapmış? Cahit başkan, proje yapmış Tanap’a sunmuş proje kabul edilmiş, sonucunda da belediye ye sürekli gelir getiren böyle devasa bir tesis kazandırmış. İçinde milyonluk iş makineleri var, hepside sıfır, böyle küçük bir belediyenin böylesine dev bir ekonomiye sahip olması tabii ki düşündürücü. Başkan Ulgar ‘ı tebrik etmemek elden değil.

İÇİDE DIŞI GİBİ KIRMIZI ELMASI COĞRAFİK İŞARET ALDI

Posof kadim bir coğrafyada yer alıyor. Zengin bitki örtüsü ve doğası gereği gelecek vaat ediyor. Kafkas arısının gen merkezidir. Coğrafik işaret alan balının ardında içi de dışı gibi kırmızı olan elması da coğrafik işaret aldı. Bütün bunlarda hiç kuşkusuz ki Cahit başkanın rolü çok büyük. Sırada Posof fasulyesi var diyen Cahit bey, ona da coğrafik işaret alma peşinde.

ŞEHİRDE BAŞKAN, KÖYDE REŞBER

Tarlayı tapanı bırakan Posoflulara öncü olmak için kendisi traktör koşuyor, herk yapıyor. içide dışı gibi kırmızı elmanın haberi için haber müdürümüz beni görevlendirmişti. Posof’a gittiğimde günlerde Pazar idi, herkes kahvehanelerde boş boş oturuyordu. Cahit Başkanı aradım köyde olduğunu bir saat içinde geleceğini söyledi. Bende o arada vatandaşlarla sohbet ettim. Başkanı sordum ‘ o şimdi tarla sürüyordur köyde. ‘ inanmadım, sonra Başkan geldi sordum. Söylenenleri o da doğruladı. Doğrusu duygulandım. Kendi kendime Saz caz peşinden koşan ilin belediye başkanına bak, bir de bu küçücük ilçenin belediye başkanına bak. Bu adam ilde belediye başkanı olsa kim bilir bu gün Ardahan ne güzel bir konumda olurdu.

Hayretler içerisinde soruyorum Cahit başkana bütün bunları nasıl başardınız diye, Cahit Başkan şöyle bir iç çekti ve devam etti;

“İnsanın içinde aşk olmalı aşk olmadan meşk olmaz. Ben memleket aşığıyım. İsterim ki gurbetteki hemşerilerim geri dönüş yapıp bu cennet memleketi tekrar ihya etsinler. . Bu memleket dünyanın en zengin coğrafyasında yer alıyor. Yeter ki kıymetini bilelim. Dedelerimiz ta Kars’a, Erzurum’a kadar ürettikleri meyve ve sebzeleri öküz arabalarıyla götürüp satıyorlardı. Ancak biz onların çocukları olarak onların alın terlerine, mirasına yeteri kadar sahip çıkamadık. O yüzden yeniden toprağımızı işleyip, çifte çubuğa sarılmamız lazım. Yani yeniden üretime dönmemiz gerekiyor. Bu yüzden proje yapıyorum gurbetteki iş adamlarımıza sünüyorum, Posof için böyle bir projem var diye yardımcı olmak isteyenlerle yol yürüyorum. Bunlarda her ne kadar dışarıda yaşasalar da kalpleri memleket için çırpınan birer memleket sevdalısı insanlardır. İşte bu kadar büyük hizmetleri dışarıda yaşayan dostlarımızın da katkılarıyla yapıyoruz. Devletimizin de desteğiyle tabi ki. Milletvekilimiz Orhan Atalay ‘ın büyük destekleri ve emeği var bu yapılan hizmetlerde yaşadığımız sürece onun yardımlarını hiçbir zaman unutmayacağız. Yüksek okul, PTT, yeni modern hastanemiz, tünel ve duble yollar hep onun sayesinde oldu. Posof Orhan Atalay’ı hiçbir zaman unutmayacak.” diyerek kadim dostu Orhan Atalay ‘a karşı vefa borcunu da dile getirmeyi unutmuyor.

MODERN HAYVAN PAZARI

“Bir inek 15 bin liraya gidiyor “ diyerek Posof’dan göç eden hemşehrilerine kızıyor Cahit Başkan, “Posof’umuza modern bir
Hayvan Pazar’ı kazandırdık. Halkımız her ne kadar iş yok o yüzden göç ediyoruz dese de ben buna katılmıyorum. Bir inek 15 bin liraya gidiyor. Bu memlekette çalışan hiç kimse aç kalmaz. Eskide olsa ne ise, ancak bu gün devlet bütün imkanları sağlıyor. Göç için hiçbir sebep yoktur.

POSOF ‘A MODERN FUTBOL SAHASI

Gençler için sosyal aktivitelere öncelik veriyoruz, boş zamanlarında kötü alışkanlıklar edinmesinler diye gençlerin rahatça oynayabilecekleri modern futbol sahası yaptık. ,Halit paşa orta okulu, Aşık müdami İmam Hatip Lisesi ve yüksek okul yurdu, hep belediyemizin imkanlarıyla yapılmıştır Ayrıca şehrin girişini süsleyen saat kulesi, şehir merkezine ve mahalle aralarına yaptığımız çocuk parkları, modern düğün solonu kaldırımlar, şehir içi dekoratif aydınlatma lambaları, taksi durağı ve her durağa koyduğumuz kamelyalar. Bütün bunlarla şehrinizin çehresini değiştirdik. Yeter mi? yetmez elbet.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Mesire yerini yaptık, mesire alanında camii ve modern lavabolar, 15. 5 km içme suyu isale hattı ardından şimdide sırada Toki, Enerji lisesi ve devamında da doğalgaz var Ayrıca Turizmde de önemli gelişmeler olacak. Doğa ziyafeti ve kütük evler Posof kültür ve müze evi. Posof yöresel ürünler çarşısı önümüzdeki zaman diliminde gerçekleştireceğimiz projelerden bir kaçı tabi ki bütün bunları sayın vekilimiz Orhan Atalay ve hükümetimizin sayesinde yapacağız. Yani durmak yok yola devam.”

POSOFLU İŞ ADAMLARINA VE STK ‘LARINA TEŞEKKÜR

Cahit başkan son olarak sözlerini şöyle tamamladı;

“ Belediye Başkanı seçildiğim günden beri gerek yurtiçinde ve gerekse de yurtdışında beni hiç yalnız bırakmayan Posoflu işadamlarına ve STK ‘larına şükranlarımı sunuyorum. Onlara belediyemize karşı gerek maddi, gerekse de manevi desteklerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Yaptığımız hizmetlerde bu isimsiz kahramanların rolü çok büyük. Gazeteniz aracılığıyla halkımız adına onlara çok teşekkür ederim. “
Haber: Memet Avşar / Posof

About Post Author