Iğdır’da Ahilik Haftası Kutlandı

Odamız yönetim kurulu Başkanı Kamil Arslan , 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanmakta olan 32. Ahilik Kültürü Haftası Kutlama programına katıldı.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sayın Valimiz Enver Ünlü, Vali Yardımcısı Yunis Koç, Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özer Ertekin, Odamız yönetim kurulu Başkanı Kamil Arslan, Odamız Meclis Başkanı Tahir Talay, Ticaret İl Müdürü ile birlikte Kurum Amirleri, Öğrenciler, İlin Ahisi ve kalfası ile vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Ahiliğin anlamı ve kısa tarihçesini anlatan sinevizyon gösterisi, konuşmaların yapılması, Ticaret Bakanlığı’mızın düzenlediği “Bir Çırağın 15 Temmuz Hatırası” konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birinci olan Betül Kızılkaya’nın “Son Bağımsızlık Mücadelesi” konulu kompozisyonunu okuması, Odamız yönetim kurulu Başkanı Kamil Arslan ve, Sayın Valimiz Enver Ünlü’nün konuşmaları, İl Müftüsü’nün Ahilik Duası’nı okuması, Şed Kuşatma Töreni, İlin Ahi’si, Kalfası ve Çırağı ile kompozisyon yarışmasında Türkiye 1. olan Betül Kızılkaya’ya hediyelerinin verilmesi ile devam etti.
Düzenlenen program, odamız tarafından ikram edilen Ahi Pilavı’nın dağıtımı ile son buldu.

About Post Author