Iğdır Belediyesi Aşura Günü Nedeniyle Vatandaşa İkramda Bulundu

Muharrem Ayı’nın 10. günü olan Aşura Günü dolayısıyla Iğdır Belediyesi, Zübeyde Hanım Bulvarı’nda kurulan aşura çadırının önünde, sabahın erken saatlerinden itibaren, alana gelen vatandaşlara sıcak çorba ikram etti.

Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş- Eş Başkan Eylem Çelik, Iğdır Belediye Eş Başkan Yardımcısı Yusuf Abay ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yaklaşık 7 bin kişilik sıcak çorbayı halka dağıttı.

Zübeyde Hanım Bulvarı’nda yapılan programın ardından  Asri mezarlıktaki programa katılan Eş Başkan Yaşar Akkuş, “Iğdır Belediyesi olarak, dini bayramlarımızın yanı sıra bu tür matem günlerinde de vatandaşlarımıza sıcak çorba ikram ettik. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in, ‘Cennet çocuklarının efendileri’ diye övdüğü torunlarından biri olan Hz. Hüseyin ve beraberindeki, 70’den fazla insanın şehit edilişinin yıl dönümünde Halkımızla birlikte olduk. Acılarını paylaştık” şeklinde konuştu.

Eş Başkan Akkuş daha sonra beraberindekilerle birlikte Bağlar Mahallesindeki Sahibus Zeman Camisi Derneği tarafından verilen yemek programına katıldı.

About Post Author