İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in açıkladığı İYİ Yaşam modeli projesini Muğlalı hemşerileri ve yerel basın ile paylaştı.
Akmeşe; Genel merkezimiz iktidara gelince yapacakları projeleri bir bir açıklıyor. Buradan Muğlalı hemşerilerime sesleniyorum rahat olun Türkiye’nin sorunların çözecek kadrolar Sayın genel Başkanımız Meral Akşener önderliğinde çalışıyor. Tüm sorunları ‘’BİZ ÇÖZERİZ’’ dedi.
Akmeşe sözlerine devam etti. Ülkemizde giderek derinleşen yoksulluğa, artan sosyal adaletsizliğe ve gelir eşitsizliğine bir çözüm olarak hazırladığımız İYİ Yaşam Geliri Modeli’miz memleketimize ve milletimize ve Muğlamıza hayırlı olsun dedi.
İYİ YAŞAM GELİR MODELİ NEDİR?
İYİ Yaşam Gelir Modeli (İYG) devlet tarafından tüm vatandaşlara düzenli olarak yapılan nakit bir ödemedir.
İYİ Yaşam Gelir Modeli uygulamalarında ilke olarak işsizlik, çalışamama, yoksulluk gibi herhangi bir ön şart aranmaz.
İYG ulusal, bölgesel veya yerel bazda yapılabilir. Asıl amaç; şarta bağlı olmaksızın bir kişinin temel ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bu miktar, genelde yoksulluk sınırının üstü olarak kabul edilir.
İYİ Parti olarak İYG Modelini kademeli olarak uygulayacağız. Öncelikle 18-26 yaş arasındaki tüm gençlerimize ve medyan gelirin yarısının altında kalan 4 milyon hanedeki kadınlara her ay düzenli olarak 1000 TL Evrensel Temel Gelir desteği sağlayacağız. Bu projemiz ile; Yoksulluk oranını %48 azaltacağız. Yoksulluk açığını %23 düşüreceğiz.
Yıllık kişi başı geliri %6 artıracağız “Kaynak nerede?” diye soracak olanlar da hiç merak etmesinler.
Nasıl, bugüne kadar her açıkladığımız projede, kaynağımızı da açıkladıysak, İYİ Yaşam Gelir Modeli’nin de kaynağı hazır.
İYİ Yaşam Geliri Modeli’nin yıllık maliyeti, 2021 fiyatlarıyla 200 milyar lira. Projenin finansmanının önemli bir kısmını; Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden sonra ciddi bir şekilde artan vergi harcamalarındaki israfın önüne geçerek sağlayacağız.
Geri kalan kısmını da karbon vergileriyle karşılayacağız.
İYİ Yaşam Gelir Modeli ile artık gençlerimiz ve yoksul vatandaşlarımız; İşlerini, refahlarını kaybedecekleri korkusuyla düşük ücrete muhtaç kalmayacak. İnsan onuruna yakışmayan işleri ve ücretleri reddetme imkanı sağlayacak.
İhtiyaçları olan beceri gelişimi eğitimlerine gönül rahatlığıyla katılabilecek
Sosyal ve ekonomik özgürlüklerine kavuşacak. Girişimcilik konusunda daha rahat risk alacak. İşten atılma korkusuyla haklarının yenmesine razı gelmeyecek.
Gelir kaygısı korkusuyla yönelemedikleri sanata, bilime, kültüre yönelecekler.