Başarılı iş kadınları “Kadından Sanayici Olmaz Mı Dediniz?” kitabında buluştu

Türk sanayiinin önde gelen başarılı iş kadınları, Tezmaksan Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı tarafından kaleme alınan “Kadından Sanayici Olmaz Mı Dediniz?” adlı kitapta buluştu. 21 iş kadının başarı hikâyesinin anlatıldığı kitabın tüm geliri TEZMAKSAN Akademi’de meslek lisesi öğrencilerinin ücretsiz eğitiminde kullanılıyor. Haberin fotoğrafında, başarılı iş kadınları kitabın tanıtım toplantısına katılan ünlü kadın gazeteciler ile görülüyor.

Türkiye’nin takım tezgâhları ve makineleri üretimindeki tanınmış ve köklü firmalarındanTezmaksan, gerek seminerleri gerekse eğitimleri ile “Kadından Sanayici Olur” mottosuna her zaman sadık kalıyor. TEZMAKSAN Genel Müdürü Hakan Aydoğdu öncülüğünde hayata geçirilerin ve fark yaratan projelere bir yenisi daha eklendi. Tezmaksan Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı,  “Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz?” adlı kitabında bu soruyu soruyor ve 21 başarılı iş kadınının hikâyesini okuyucuyla buluşturuyor.

Başkanlığını Hakan Aydoğdu’nun yaptığı ve kurucuları arasında başarılı iş kadını TEZMAKSAN Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu’nun da bulunduğu TEZMAKSAN AKADEMİ’nın bir projesi olan “Kadından Sanayici Olmaz Mı?” adlı kitapta Türkiye sanayisinde önemli yapı harçları olan kadın sanayicilerin isimleri şöyle; Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Aynur Erman, Elif Çoban, Fatma Bayraktar, Filiz Akkaş, Hülya Gedik, Neslihan Küçükoğlu Demirtaş, Nur Ger, Özlem Çerçioğlu, Perihan İnci, Piraye Ölçer, Sevda Arıkan, Sevda Kayhan Yılmaz, Sultan Tepe, Şafak Çivici, Şeyma Ayhan, Tülin Tezer, Zeynep Erkunt Armağan, Zuhal Gözüküçük…  Başarılı iş kadınları hem iş hayatındaki hikâyelerini anlatıyor hem de başarılı olmanın sırlarını paylaşıyor.

D&R’larda da satışa çıkan kitap www.tezmaksan online.com üzerinden de okuyucu ile buluşuyor. Kitabın satışından elde edilen gelirle TEZMAKSAN Akademi’de öğrencilere ücretsiz CNC eğitimleri veriliyor.  Ayrıca kitapta yer alan girişim öykülerini paylaşmak için yine akademinin sitesi üzerinden yapılan başvuru ile Anadolu’daki meslek ve teknik liselere ücretsiz torna “Torna İle Şekillenen Hayatlar 3” seminerleri düzenleniyor.

“Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz?” kitabının çıkış öyküsü ise kız çocuklarının sorduğu bir soru sayesinde oluyor.  Tezmaksan’ın Anadolu’nun dört bir yanındaki seminerinlerde çok sayıda meslek liseli kız öğrenciler “Kitapta (Torna ile Şekillenen Hayatlar adlı ilk kitapta) neden kadın sanayici yok?”  diye soruyorlar. Torna ile Şekillenen Hayatlar kitabında sadece erkek sanayicilere yer verdiğini fark eden Yalçın Paslı, kız öğrencilere rol model oluşturacak güçlü kadın sanayici figürleri ile “Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz?” kitabını hazırladı.

Yalçın Paslı bakın ne diyor, “Kadından sanayici olmaz mı, elbette olur. Üstelik her birinin ayrı tatta ve güzellikte hikâyesi var. Yazılmaya devam eden, hatırlandıkça başkahramanına o ilk günkü heyecanı yaşatan, gözlerini ışıl ışıl yakan, yaşanmışlıklarla dolu, güçlü kadın hikâyeleri…… İşte, bu kitaptaki kadınlarımız da onlardan bazıları. Hakları için mücadele eden, kendileri olmaktan asla vazgeçmeyen ve her türlü ön yargı, olumsuz şart ve düşünceye rağmen var olmayı bilen ve fark yaratan 21 kadının hayatı bu kitaba mühürlendi. Gelecek kuşaklara ilham olmak, aydınlığı yaymak için… Birbirimizden sadece insan olma noktasında ayrılabildiğimizin farkında olmamıza düşünce boyutunda bir katkı sağlayabilmek için… Toplumun öncü ruhları kadınlarımıza armağan olsun.”

 

 

About Post Author