Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin Lozan’a, bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere, ziyaret gerçekleştirdi. 9-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ziyarette Keskin, Lozan Belediye Başkanı Grégoire Junod’la da bir araya geldi.
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, İsviçre Türk Derneği (Association Suisse-Turquie) Başkanı İnci de Boccard Özalp’in davetlisi olarak Lozan’a bir ziyaret gerçekleştirdi. 9 – 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Muammer Keskin önemli görüşmelerde bulundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın hemen öncesinde gerçekleştirilen bu ziyaretin başka bir önemi daha var. Lozan Barış Antlaşması görüşmeleri bundan tam 98 yıl önce yine Lozan’da başlamıştı.
Muammer Keskin, İsviçre Türk Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği, Türk ve İsviçre toplumlarından önde gelen siyasetçi ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu’na da İnci de Boccard Özalp davetlisi olarak katıldı.

Başkan Keskin ayrıca Lozan Belediye Başkanı Grégoire Junod ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Samimi bir ortamda geçen görüşmeye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da çevrimiçi olarak katıldı. Şişli Belediye’sinin kültür hizmeti olarak hazırlanan, “İlk ve Son Barış 100. Yılında Lozan” kitabını tanıtan Keskin, Junod’u aynı adı taşıyan ve 27 Ekim’de açılışı yapılacak olan sergiye de davet etti.

Lozan ziyareti ile ilgili olarak açıklama yapan Keskin şunları ifade etti: “Cumhuriyet tarihimiz için Sevr dayatmasından sonra bir dönüm noktası olan Lozan Antlaşması’nın imzalandığı Lozan’dayız. İsviçre ziyaretimizde Lozan Belediye Başkanı Grégoire Junod ile görüşerek yapacağımız iş birlikleri üzerine konuştuk. Kendisine “İlk ve Son Barış 100. Yılında Lozan” kitabımızı takdim ettim. Misafirperverliği ve keyifli sohbeti için Sayın Junod’a teşekkür ederim.”

