Edremit’te Meltem Ertürk Resim Sergisi sanatseverlerle buluştu

Meltem Ertürk Yağlıboya Resim Sergisi, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından açıldı.

Sergiye; Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Edremit Yardımseverler Derneği Başkanı Nihal Molvalıoğlu, Dr. Coşkun Ertürk ve Edremit’in tanınan birçok yüzü katıldı.

7’nci karma, ilk kişisel resim sergisini gerçekleştiren Meltem Ertürk resimlerinde; köy evleri, eşi Dr. Coşkun Ertürk’ün çektiği fotoğraflardan esinlenerek yaptığı resimler, deniz altı görüntülerinden yaptığı esinlenmelere yer verdiğini belirtti. Ertürk: “Sanatla iç içe bir ailenin ferdi olarak yetiştim. Lise yıllarımdan beri resim sanatına ilgim ve yeteneğim var. Teyzelerim resim öğretmeni, babam mimar. 2006 yılında öğretmenlik mesleğinden emekli olduktan sonra profesyonel resim eğitimi alarak yağlı ve suluboya çalışmaları yaptım.  Sanat ilgim aileden geliyor. Sergime gelen tüm dostlarıma, sanatseverlere ve destekleri için sevgili eşim Dr.Coşkun Ertürk’e çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Arslan: “Sanatı kitleselleştireceğiz”

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, serginin açılışında yaptığı konuşmada Özellikle kadınların sanata katkısının çok fazla olduğunu ve sanata sürekli olarak destek vereceğini ifade etti.  Arslan, ”Bugün burada sanata önem veren ve Edremit’e değer kazandıran bir toplulukla birlikteyiz. Maalesef Edremit’te sanat yeterince kitleselleşemiyor. Sanatın toplumun cinsiyet, yaş, sosyal durum gözetmeden her kesime yayılması ve sanat yapan kişilerin artması gerekiyor. Biz,  proje ve çalışmalarımızla sanatı her yönden destekleyeceğiz ve bu doğrultuda sanatı kitleselleştireceğiz. Meltem Hanım’a bu güzel resim sergisi için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sanatın ve sanatçıyla her zaman el ele yürüyeceklerini belirten Başkan Arslan, sanat galerilerinin eserlerinin sergilenmesinde çok önemli bir rolü olduğunu, Edremit’te sanatçıların eserlerini sergileyebilecekleri sanat galerileri açacaklarını, bununla ilgili çalışmayı Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer ile birlikte yürüteceklerini ifade etti. Arslan, ”Edremit’te açılacak olan bir sanat galerisi, Türkiye’ye katkı sunacaktır. Hedefimiz Edremit’e böyle bir galeri kazandırmak” ifadelerini kullandı.

“Edremit Belediyesi Gençlik Merkezi (EDGEM)’i hayata geçireceğiz”

Arslan, özellikle gençlere yönelik olması hedeflenen sanatın, sosyal ve kültürel faaliyetlerin içinde yer alacağı projesinden de kısaca bahsetti. Başkan Arslan:” Eskişehir Gençlik ve Kültür Merkezi’nden esinlenerek içinde sanat ve kültürel faaliyetlerin olacağı, Edremit Belediyesi Gençlik Merkezi (EDGEM) projesini hayata geçireceğiz. Bu doğrultuda, ilçe merkezimizde yıllarca hizmet vermiş olan,  Eski Belediye Binamız yeniden düzenlenerek başta gençlerimiz için bir cazibe merkezi haline getirilecek. Böylelikle kentimizde eksik olan, sosyal, kültürel ve meslek hayatlarında kullanabilecekleri temel becerilerin geliştirilmesini sağlayacak etkinlik ve eğitimlerin düzenlenmesi için alan oluşturulacak” dedi. Bu zamana kadar sanata destek veren herkesle birlikte yürüdüklerini fakat asıl bundan sonra birlikte yürümeleri gerektiğini ifade eden Arslan, sözlerine şu şekilde devam etti:” Bu yol yalnız yürünecek bir yol değildir diyerek yola çıktık. Asıl bundan sonra birlikte yürüyeceğiz. Taşın altına hep birlikte elimizi koyacağız. Sanat ve kültürün Edremit’te yükselmesi için öncülük edecek ve sanata her türlü katkıyı sunacağız. Sanatı ve sanatçıyı özgürleştireceğiz. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. İşte bu sergi kendi ürünümüz, kendi eserimiz.” şeklinde konuştu.

About Post Author