Kastamonu Üniversitesinde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kastamonu Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 27 Mayıs 2019 Pazartesi günü Rektörlük makamında tertiplenen devir teslim töreni ile görevi Prof. Dr. Seyit Aydın’dan devraldı.

Törende konuşan Eski Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın; “Değerli arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımız, hocalarımız bugün hayırlı ve güzel bir vesile ile buradayız. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Kastamonu Üniversitesi’nin şerefli vazifesi Rektörlüğü yeni Rektörümüze tevdi edeceğiz. Bu mukaddes vazifeyi sekiz sene ifa ile hizmet etme gayreti içinde olduk. Bugünden itibaren yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal Bey Kastamonu Üniversitesine Rektör olarak hizmet edecektir. Öncelikle kendileri için hayırlı, uğurlu olsun. Tebrik ederiz,. Allah utandırmasın. Üniversitemize ve memleketimize hayırlı olsun. Her yeni başlangıcın sonu oluyor. Bizde Rektörlüğe ilk başladığımız da sekiz yılın çok uzun zaman olduğunu zannetmişizdir. Sekiz yılın çok uzun zaman olduğu gibi ömür bitiyor. Çok uzun bir zaman değilmiş. İnşallah hayırlı ve iyi hizmetlerle tamamlamışızdır. Sizlerle beraber Üniversitemiz için gayret gösterdik. Muhterem Rektörümüze de hayırlı ve güzel hizmet dönem diliyoruz. Üniversitemiz daha ileriye gidecektir. Üniversitemizle beraber sizlerin de geleceği parlak olsun.

Bildiğiniz gibi biz Rektörlüğe 2011 yılında yapılan Rektörlük seçimi sonrasında Yükseköğretim Kurulunun teklifi ve 11. Cumhurbaşkanımız Muhterem Abdullah Gül’ün tayin etmesi ile başlamıştık. 2015 yılı Mayıs ayında tekrar yapılan seçim ve devamında Yükseköğretim Kurulumuzun teklifi ile mevcut Cumhurbaşkanımız Muhterem Recep Tayyip Erdoğan tayin etti. Bize bu şerefli hizmeti fırsatını verdikleri için Cumhurbaşkanımız Muhterem Recep Tayyip Erdoğan’a, önceki Cumhurbaşkanımız Muhterem Abdullah Gül’e, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Yekta Saraç, önceki Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile Yükseköğretim Kurulumuzun Üyelerine teşekkür ederiz. Ayrıca destekleri için Üniversitemizin değerli Akademisyenlerine, idari personelimize ve bütün Kastamonu’ya teşekkür ederiz.  Adet olduğu üzere Kastamonu Üniversitesi Rektör cübbesini Rektörümüze giydiriyoruz. Tekrar hayırlı, uğurlu olsun. Allah muvaffak eylesin” dedi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal konuşmalarında; “Öncelikle buraya teşrif ettiğiniz için bütün akademisyen hocalarımıza, idari personelimize çok teşekkür ediyorum.  Sağ olun, var olun. Hocamız burada sekiz yıl hizmet etti. Elbette bu bir bayrak yarışı bugün hocamız yaptı bugünden itibaren biz yapacağız. Gelecekte de bir başka hocamız ve hocalarımız yapacak. Kendisine yürütmüş olduğu bu sekiz yıldaki hizmet süresince yapmış olduğu hizmetlerden dolayı hem şahsım adına hem de bundan sonraki temsil edecek olduğumuz Kastamonu Üniversitesi namına teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra hocamızın bıraktığı yerden daha ileriye taşımak için sizlerle beraber bu gayretin içerisinde olacağız. Elbette bu hususta beraberlik, birlik çok önemli. Hep birlikte çalışacağız. İnşallah bu süreçte istediğimiz arzuladığımız bir üniversiteyi oluşturma hedefi peşinde olacağız. Hocama hakikaten yapmış olduğu hizmetler için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçteki hayatta kendilerine başarılar diliyorum. Aile huzuru sağlık sıhhat afiyet huzur temenni ediyorum. Elbette bu süreçte pek çok hocalarımızdan telefonlar veya mailler geldi. Her birine peşinen burada teşekkür ediyorum. Üniversitemiz bundan sonra adil liyakat esaslı bir şekilde sürdüreceğiz. Kastamonu gibi Türkiye’mizin güzide bir şehrinde bu görevi üstlenmenin mesuliyetinin farkındayım. Bu mesuliyetin gereğinin de Allah’ın izniyle yerine getireceğiz. Tabi bu makama bizi layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza takdir ve tensiplerinden dolayı huzurunuzda şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bundan sonra birlikte huzur içerisinde bir üniversite çalışma mesaisi içerisinde olacağız. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Hocama da tekrar şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Törenin ardından Eski Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Yeni Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a cübbesini giydirdi ve çiçek takdim etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’da Eski Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın’a çiçek ve plaket takdim etti.

 

About Post Author