Ekrem İmamoğlu: “Yolumuz açık olsun”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin Saraçhane’deki binasında mesaiye başladı.

İmamoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada şeffaflık adına radikal kararlar alacaklarını söyledi. Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesinde gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, “Bugün bütün çalışma arkadaşlarımla İstanbul Belediyesi çalışanlarımızla kadromuzla ‘Bismillah’ diyoruz. Hayırlısıyla inşallah hizmetlerimize başlayacağız. Çok işimiz var. İstanbul’un birçok konusu var. Tespit ettiklerimiz var sahada tespit edeceklerimiz var. İstişarelerimiz olacak. Brifinglerimiz olacak. Büyükşehir’in hafızasını dinleyeceğiz. Bizim için bu kurumun uzun süreli hafızası çok önemli. Hafızası yapılmışlar ve bugüne kadar ki çalışma arkadaşlarımızın teknik ve eğitimli bir şekilde bakışları ve görüşleri çok çok değerli. İçine siyaset katmadan bu kentin insanına fayda verecek hangi bilgi ve becerileri varsa biz ona  talibiz” ifadelerini kullandı.

 “Allah mahcup etmesin”

“Benimle yol yürüyecek elbet yeni kadrolarımız olacak” diyen İmamoğlu, “Allah mahcup etmesin. Değerli bir süreçtir. Bu kent kutsal bir kenttir. Bu kentte birçok maneviyat vardır. Duaları vardır. Tecrübeleri ve birikimleri vardır. Bunları kucaklamak olağanüstü birikim ister. Kimse kendisini bir kısır bir bakışa hapsetmesin. Herkes penceresini açıp ve açısını geniş tutsun. Böyle tuttuğu takdirde bu kenti dünyanın en güzel ve vizyon kenti haline getiririz. Şehre yapacağımız hizmetler bu şehirde kalıcı ve güzel hizmet bıraksın diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Demokrasi, mutlak şeffaflık ve mutlak katılımcılık”

İmamoğlu, şeffaf yönetim anlayışı ile ilgili de şunları söyledi: “Bazılarına göre siyasi iradenin sizde olmaması meclis iradesinin sizde olmamasını bir zafiyet olarak gösterseler de, ben bunu ülke ve şehir adına demokrasi adına fırsata dönüştürmek istiyorum. Eğer insanlar bu kente, bir kişiye değil, talimat alıp, bir kişiye hizmet etmeyi kendine felsefe edinmeyip ‘Ben 16 milyon insana hizmet etmeye geliyorum’ demişse hiçbir engelimiz yok. Dolayısıyla tüm şeffaflığıyla başta meclis olmak üzere, birçok görüşme yapacağımız şeffaf odamızda vatandaş bilgilensin ve faydalansın istiyoruz. Bugünün teknolojisi, çağın demokrasi anlayışı için bir fırsattır. Bu kadar hızlı iletişim kurabiliyorsak, soru sorup cevap alabiliyorsak milyonlarca insanla bağ kurmak teknolojisi varsa bunu niye fırsata çevirmeyelim. Göreceksiniz bizim insanımız fıtrat olarak demokrasiye çok uygun. Özgürlüğünü seven bir toplumuz. Bu şehirde bunu özgürlüğü ve eşitlenmeyi hâkim kılmak adına fırsata dönüştürdüğümüzde göreceksiniz, İstanbul’un yerel demokrasi uygulaması belki dünyaya örnek olabilir. Bu bağlamda son derece radikal kararlar alacağız. Toplumun bu şeffaflığı hissetmesi adına… Demokrasinin bu kent yönetiminde böyle damarına işlemesi adına… Bazı eksikliklerimiz olabilir ama tamamlayacağız. Bazı adımlarda bazı sıkıntılar olabilir, yönünü değiştireceğiz. Ama günün sonunda bu şehirde bu yönetimde mutlak demokrasi, mutlak şeffaflık ve mutlak katılımcılık var olacak” dedi.

About Post Author