FINDIKLI’DA MADENCİLİK TALANINA TEPKİ

FINDIKLI’DA MADENCİLİK TALANINA TEPKİ

Fındıklı ilçesinde Altın Madenciliği faaliyetleri yürüten Kanadalı şirket Elderado Gold’un %100 Türkiye İştiraki Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, maden için keşif çalışmalarına başladı.

Şirket tarafından gönderilen ekipler Çağlayan köyü Gürcüdüzü ve Çamlık yaylası mevkiinde numune arama işlemlerine başlayınca halk tepki gösterdi. Yıllarca HES projeleriyle mücadele eden Fındıklı halkı, doğal alanların talan edilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti. Bölge halkı ve şirket yetkilileri arasında yaşanan tartışmalar sonucu, ekiplerin barkodladığı numune taşları şirket görevlilerinden alındı. Tüprag’ın belediye ya da kaymakamlık izni olmadan gelen bölgeye geldiği öğrenildi. Çağlayan köyüne gönderilen Tüprag arama ekibine karşı çıkan bölge halkıyla beraber Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve VİÇEM Çevre Meclisi üyeleri de alana geldi.

Tüprag ekipleri bulundukları aracı vatandaşların üzerine sürdü. Vadiden izin şekilde toplanan araçtaki maden numune örneklerine halk el koydu.

Olayın ardından karakola giden bölge halkı durumu maden yasasınınardındanTürpag’ın fındıklı’yı talan etmek için çalışmalara başladığı şeklinde yorumlandı.

Karakoldaki işlemlerin ardından fıkdıklı halkı yürüyüş gerçekleştirerek meydanda basın açıklaması gerçekleştirdi.

About Post Author

About Post Author